«

»

Εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία με τίτλο: «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» με στόχο την Αγωγή, Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών.

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Τη δράση έχει αναλάβει η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.100

Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’ και σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» με Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος την Κα Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κος Γεώργιος Δασταμάνης, Δήμαρχος Γρεβενών, και ο Κος Δημήτριος Ψευτογκάς, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις, το συντονισμό των οποίων ανέλαβε ο Κος Ιωάννης Σουπιός, Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Η Κα Πηνειώ Κάσσαρη, Βιομηχανικός/ Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Συστημικός Αναλυτής Διαχείρισης Έργων, Συντονιστής Υλοποίησης Προγράμματος ΕΣΠΑ ενημέρωσε το κοινό για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία καθώς και για τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης www.childhood-obesity.gr. Στη συνέχεια η Κα Βιβή Κατσαρού, Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc, συνεργάτης διοργάνωσης της εκδήλωσης των Γρεβενών, μίλησε για τη σημασία της σωστής διατροφής στη διαχείριση του βάρους σώματος παιδιών και εφήβων και τις ψυχοκοινωνικές επιδράσεις και συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας. Η ημερίδα έκλεισε με την Κα Ιωάννα Χριστουλάκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, η οποία μίλησε για την αναγκαιότητα της φυσικής δραστηριότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίσθηκε η υποστήριξη της προσπάθειας αυτής από τους τοπικούς φορείς, τους συντονιστές και τους συμμετέχοντες, με κοινό στόχο όλων την καλή υγεία και ποιότητα ζωής των παιδιών και κατ’ επέκταση των ενηλίκων.

 200