«

»

Ζυμαρικά ολικής με μπρόκολο και μουστάρδα

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομματάκια. Το βράζουμε σε νερό με αλάτι τόσο ώστε να είναι τραγανό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το μισό προσθέτουμε την κάπαρη τη μουστάρδα και το μπρόκολο.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεχτικά να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γιάννης Γιαννίτσας, Chef