«

»

Κοσάρα πιλάφ’ (κοτόπουλο με πιλάφι, ποντιακή συνταγή)

Υλικά: (για 4-5 μερίδες)

1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό)
1 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο.

Το βράζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας και το ανάλογο αλάτι.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Απο τον ζωμό κρατάμε 3 1/2 φλιτζάνια.

Στην συνέχεια σε μιά κατσαρόλα αφήνουμε να κάψει το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Αμέσως προσθέτουμε τον ζωμό, αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και το πλιγούρι.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει , μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο τον ζωμό (ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να μην κολλήσει).

Όσο βράζει το πλιγούρι κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Τέλος αφού βράσει το πλιγούρι και έχουμε ετοιμάσει το κοτόπουλο σερβίρουμε , ποσότητα πλιγούρι μαζί με κομμάτι απο κοτόπουλο.

Σύλλογος γυναικών ‘Ελεύθερου’ Γρεβενών