«

»

Πίτες ολικής με λευκό τυρί και δροσερά λαχανικά

Υλικά

  • 1 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. άνηθος, αποξηραμένος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο στίκς
  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (1 φλιτζ.)
  • 1 φλιτζ. φέτα τρίμμα, με χαμηλά λιπαρά/ανθότυρο
  • 2 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση και ζεσταμένες
  • 2 φλιτζ. φύτρες τριφυλλιού ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σου

Εκτέλεση

Ανακάτεψε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι σε μικρό μπολ και
άφησε το μείγμα στην άκρη. Βάλε το αγγούρι, το αβοκάντο και τη φέτα/ανθότυρο σε άλλο
μικρό μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.

Άνοιξε τις πίτες στη μέση και γέμισε καθεμία με ίση ποσότητα από τις φύτρες,
γαρνίρισε με το μείγμα αγγουριού και ολοκλήρωσε με το μείγμα γιαουρτιού.

Γιάννης Γιαννίτσας, Chef