↑ Επιστροφή σε Προφίλ

Βιογραφικό

Η Βιβή Κατσαρού κατέχει την ιδιότητα της Διαιτολόγου Διατροφολόγου και την ιδιότητα της Ψυχολόγου.

Είναι απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διατροφή του Ανθρώπου με ειδικότητα στην Κλινική Διατροφή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (MSc in Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow, UK). Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διατροφής ως διαιτολόγος διατροφολόγος και στο νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της Θεσσαλονίκης, στο παιδιοψυχιατρικό τμήμα ως ψυχολόγος, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης.

Πραγματοποίησε διπλωματική εργασία με θέμα: ‘ΕΙΚΟΝΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ’.

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε πτυχιακή εργασία με θέμα «ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ» όπου μελέτησε ανηλίκους με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, στη Μεγάλη Βρετανία. Με τον τίτλο «HIGH PREVALENCE OF OBESITY IN AMBULATORY CHILDREN AND ADOLESCENTS WITH INTELLECTUAL DISABILITIES» η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Intellectual disabilities».

Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος σε εταιρία διατροφής (περίοδος 2005-2006) και σε κέντρο διακοπής καπνίσματος (περίοδος 2007-2009), στη Θεσσαλονίκη. Έχει πάνω από 450 ώρες διδακτικής εμπειρίας στα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων), στα ΚΔΒΜ (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) και στα δημόσια ΙΕΚ όπου δίδασκε μαθήματα με αντικείμενο τη διατροφή και τα τρόφιμα, κατά την περίοδο 2010 έως 2016. Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται στο προσωπικό της νόμιμο διαιτολογικό γραφείο, στα Γρεβενά.

Από το 2009 έως το 2014 συνεργάστηκε με το αγωνιστικό τμήμα κολύμβησης Γρεβενών ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ‘ παρέχοντας διατροφική υποστήριξη στους κολυμβητές, και από το 2014 έως σήμερα συνεργάζεται με τον αθλητικό σύλλογο ‘ΕΛΙΜΕΙΑ’ αποτελώντας ταυτόχρονα και ιδρυτικό μέλος.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του οδηγού ‘Καρκίνος & Διατροφή’ της επιστημονικής ομάδας του GeneNutrition.gr. Έχει λάβει μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα C.O.S.I. (Childhood Obesity Surveillance Initiative) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ε.Π. (Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας).

Κατέχει την πιστοποίηση με τίτλο “Specialist Certification of Obesity Professional Education” του οργανισμού SCOPE, World Obesity Federation

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας Και Διατροφής.

Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα.