↑ Επιστροφή σε Προφίλ

Βιογραφικό

Η Βιβή Κατσαρού κατέχει την ιδιότητα της Διαιτολόγου Διατροφολόγου και την ιδιότητα της Ψυχολόγου.

Είναι απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διατροφή του Ανθρώπου με ειδικότητα στην Κλινική Διατροφή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (MSc in Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow, UK). Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διατροφής ως διαιτολόγος διατροφολόγος και στο νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της Θεσσαλονίκης, στο παιδιοψυχιατρικό τμήμα ως ψυχολόγος.

Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος σε εταιρία διατροφής (περίοδος 2005-2006), σε κέντρο διακοπής καπνίσματος (περίοδος 2007-2009). Από το 2009 έως το 2018 διατηρούσε το προσωπικό της νόμιμο διαιτολογικό γραφείο. Από το 2018 έως σήμερα εργάζεται ως νοσοκομειακός διαιτολόγος. Έχει πάνω από 450 ώρες διδακτικής εμπειρίας στα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων), στα ΚΔΒΜ (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) και στα δημόσια ΙΕΚ όπου δίδασκε μαθήματα με αντικείμενο τη διατροφή και τα τρόφιμα.

Ασχολείται ερευνητικά με την παχυσαρκία, τις διατροφικές διαταραχές και τη της νόσου Alzheimer με τη διατροφή.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του οδηγού ‘Καρκίνος & Διατροφή’ της επιστημονικής ομάδας του GeneNutrition.gr. Έχει λάβει μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα C.O.S.I. (Childhood Obesity Surveillance Initiative) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ε.Π. (Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας).

Κατέχει την πιστοποίηση με τίτλο “Specialist Certification of Obesity Professional Education” του οργανισμού SCOPE, World Obesity Federation

Αρθρογραφεί (http://epnm.gr/, http://www.genenutrition.gr/ , http://medidiatrofi.gr/ , http://www.youdiet.gr/  , http://www.iatronet.gr) και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.