«

»

Σχεδόν cheesecake, σχεδόν διαίτης…

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ oλικής άλεσης
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή COTTAGE
  • 2 κ.σ. στέβια
  • 1 μικρό βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι με φυσικά γλυκαντικά.

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε 2-3 κουταλιές από το γιαούρτι αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει για να ενωθεί με τις 2 κουταλιές στεβια.
Στρώνουμε εναλλάξ μπισκότα με γιαούρτι, 3 φορές. Οι στρώσεις γιαουρτιού δεν πρέπει να είναι παχιές αλλά μόλις να σκεπάζουν τα μπισκότα κάθε φορά.
Τελειώνουμε με γιαούρτι και σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα, αφού πρώτα την ανακατέψουμε με 2 κουταλιές νεράκι.
Βάζουμε το γλυκό ½ ώρα στην αρχή στην κατάψυξη και κατόπιν διατηρούμε στο ψυγείο.

Γιάννης Γιαννίτσας, Chef