«

»

Φασουλόσουρβα (Φασουλόσουπα, ποντιακή συνταγή)

Υλικά: (4-5 μερίδες)

1 1/2 φλιτζάνι φασόλια ξερά (μουσκεμένα απο το βράδυ)
1 φλιτζάνι πλιγούρι σιταρένιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς λάδι και έτσι είναι νηστίσιμη)
αλάτι
2 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα φασόλια με 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.

Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.

Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι, το κρεμμύδι, αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν καλά.

Μόλις αρχίσει η σούπα να χυλώνει , προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράσει.

Τέλος αποσύρουμε απο την φωτιά και η σούπα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί.

Σύλλογος γυναικών ‘Ελεύθερου’ Γρεβενών